Marotechniek zet zich in voor het Vlinderkind

Marotechniek, een goede klant van Matrix, zet zich met hart en ziel in voor de stichting Het Vlinderkind. Om het Vlinderkind onder de aandacht te brengen en zoveel mogelijk geld en sponsors binnen te halen, gaan Max Mulder en Martin Bossenbroek van Marotechniek in de eerste week van januari in 2018 de toertocht ScanCoveryTrial rijden, een tocht van circa 7.000 kilometer in zes dagen.

Het Vlinderkind is een stichting dat zich inspant voor kinderen met de zeldzame aangeboren huidafwijking Epidermolysis Bullosa (EB). Bij deze aandoening zit de opperhuid niet vast aan de daaronder liggende lagen. Dat brengt enorme problemen met zich mee. Stel je voor, een kind dat niet kan worden geknuffeld, geaaid, dat niet mag of kan spelen en ravotten. De helft van de kinderen sterft aan infecties en andere complicaties voordat ze één jaar oud zijn! De andere helft leeft met veel pijn, complicaties en beperkingen.

Daarom is onderzoek is van levensbelang. Er zijn wel wat eerste resultaten, maar de specialisten zijn er nog lang niet. Voor dit onderzoek is veel geld nodig. Alleen dan kunnen specialisten komen tot de doorbraak die Vlinderkinderen een toekomst zal kunnen bieden.

In de eerste week van januari begint het team van Marotechniek aan deze barre en uitputtende toertocht door het noorden van Scandinavië. Wij vinden de prestatie en het doel van die deze 2 mannen van Marotechniek fantastisch. Daarom dragen wij graag bij aan dit mooie doel om zo de stichting het Vlinderkind zo goed mogelijk te ondersteunen in hun werkzaamheden. Wij wensen Martin en Max veel succes tijdens de uitdagende ScanCoveryTrial.

Ook het ScanCoveryTrial Vlinderkind team sponsoren? www.scanct-vlinderkind.nl.

Onze Partners