Matrix sponsort Minecraft XL Bouwwedstrijd

Tijdens de Minecraft XL Bouwwedstrijd die op 2 juni jl. heeft plaatsgevonden zijn Minecraft-fans uitgedaagd de onderlinge strijd aan te gaan. Minecraft is een immens populair spel waarbij jongeren creatief bouwen met blokken van steen, ijzer, glas, hout enz.

In navolging op het grote succes van de Minecraft-events in andere steden, werd het tijd om deze bouwwedstrijd naar Harderwijk te halen. Matrix wilde daarom graag dit mooie event sponsoren. Wij dragen graag bij aan het doel om jongeren op een leuke en inspirerende wijze in aanraking te brengen met Wetenschap en Technologie.

Tijdens de bouwwedstrijd kregen teams van maximaal 5 jongens en meiden tussen de 7 en 15 jaar de opdracht om, op een beveiligde server, de meest originele creaties te bouwen op een leeg weiland.

Om een extra wedstrijdelement toe te voegen bleef deze opdracht natuurlijk tot het allerlaatste moment geheim. Voorbereiden waren niet mogelijk en iedereen had gelijke kansen in dit spannende duel. Wel kregen de deelnemers de mogelijkheid om met vrienden een eigen team samen te stellen.

Ongeveer 120 kinderen begonnen bij belevingscentrum BITT aan de Minecraft XL Bouwwedstrijd. De opdracht: in twee uur tijd in groepjes van vijf een nieuw stadhuis ontwerpen. Uiteindelijke gingen de winnaars met een mooie trofee ervan door.

Het evenement werd georganiseerd door BITT Belevingscentrum, ERK@ onderwijsinnovatieen de Bibliotheek Noordwest Veluwe.

 

 

Onze Partners