Matrix heeft de gehele ICT bij ons ingericht. Het is heel fijn dat we alles uit handen hebben kunnen geven en we overal veilig kunnen werken zonder storingen.

Ruud Mantingh Aequator Groen & Ruimte

Continuïteit en zekerheid zijn voor ons het belangrijkste

Aequator is een onafhankelijk kennisbedrijf gespecialiseerd in bodem, water, natuur en landbouw.

De 20 specialisten geven adviezen aan overheden, publieke en private partijen. Dit doen ze o.a. vanuit 2 vestigingen in Ede en Harderwijk, maar staan daarbij regelmatig met hun voeten in de klei. Het uitvoeren van veldwaarnemingen is namelijk een belangrijk onderdeel van het werk. Daarom staat een ICT-bedrijf, dat begrijpt hoe belangrijk het is om vanaf verschillende locaties eenvoudig en snel te kunnen werken, al 1-0 voor.

Matrix, met een eigen datacenter en gespecialiseerd in het leveren van betrouwbare ICT-oplossingen, is voor Aequator Groen & Ruimte de ideale samenwerkingspartner.

Annemieke de Bruijn van LIV communicatie interviewt Ruud Mantingh, directeur van Aequator Groen & Ruimte, over de samenwerking met Matrix.

Hoe zijn jullie bij Matrix uitgekomen?

Ik ken André Pater (directeur van Matrix) uit een ondernemersclubje, als een zeer enthousiaste, bekwame en amicale ondernemer en persoon. Door organisatorische veranderingen, heb ik 3 jaar geleden de ICT-zaken opnieuw moeten organiseren. Voor mij was André de juiste man om te vragen mij hierin te ondersteunen.

Waren er nog twijfels bij het aangaan van de samenwerking?

Het contact dat ik met Andre had, was goed. Ik had alleen geen trackrecord van Matrix. Maar de kennis die naar voren kwam tijdens voorbesprekingen gaf veel vertrouwen. André gaf een duidelijk advies hoe de ICT binnen Aequator georganiseerd diende te worden.

 Waarom heeft u besloten om klant bij Matrix te worden?

 Allereerst dus door het persoonlijke contact. Daarnaast zijn André en de andere ICT-specialisten van Matrix technisch zeer bekwaam. Ook niet onbelangrijk. En het uitgewerkt voorstel, inclusief de prijs, was goed onderbouwd en voldeed aan de verwachtingen. De prijs lag zelfs behoorlijk onder het tarief van de vorige ICT-aanbieder.

Welke dienstverlening en diensten levert Matrix bij u?

 Matrix doet alles op het gebied van ICT bij ons. Van het netwerkbeheer tot softwarelicenties, van vaste en mobiele telefonie tot levering van alle hardware, zoals printers, kopieerapparaten en iPads.

Matrix heeft de gehele ICT ingericht. Zoals het aanleggen van een snelle en betrouwbare internetverbinding en het ophangen en het laten werken van de TV-schermen. Het is heel fijn dat we alles uit handen kunnen geven.

Een ander voorbeeld. Wij werken met GIS-software. Dit is een zwaar dataprogramma dat draait op vaste computers met grote schermen om de datatabellen goed te kunnen lezen. Wij geven de hardware eisen voor deze software door aan Matrix en zij zorgen voor de juiste computers en beeldschermen, de licenties en de inrichting van de computers.

Daarnaast hebben wij onze server bij Matrix ondergebracht.

 Waarom heeft u gekozen om uw server onder te brengen bij het datacenter van Matrix?

 Bij Matrix staat de server veilig. Wij hebben in 2014 brand gehad, ik had er niet aan moeten denken dat de server ook in vlammen was opgegaan. Nu is de data die er opstaat veilig. Matrix zorgt daarnaast voor een continu back-up. Een heel veilig gevoel. Het mooie is dat wij geen verschil merken. De informatie is goed en snel te bereiken.

 Hoe verloopt de samenwerking met Matrix?

 Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking. Na de brand moesten wij een nieuwe printer aanschaffen. Deze functioneerde niet naar behoren, waarna André deze kosteloos heeft laten vervangen door een printer van andere leverancier. We vinden het zeer prettig dat Matrix meedenkt en als iets toch niet naar behoren werkt, het wordt opgelost.

Een vaste ICT-medewerker van Matrix komt 1 keer per maand langs voor onderhoud. Dit hebben wij, samen met Matrix, precies onder ons teamoverleg kunnen inplannen. Hartstikke handig; de specialist kan alles nalopen en, indien nodig, meteen dingen opschonen of aanpassen. Na het teamoverleg eet hij altijd een broodje met ons mee. Heel fijn zo’n nauwe samenwerking.

Naast het maandelijks onderhoud, monitort Matrix ook alle systemen op afstand.

Door middel van mobile device management op mobieltjes kan er direct bij diefstal of verlies de telefoon geblokkeerd worden. Daarnaast krijgt de printerleverancier meldingen binnen indien bijvoorbeeld de cartridge bijna op is. Alles is gericht op veilig werken zonder storingen.

Wij hebben dan ook een onderhoudscontract afgesloten. Het is een heel uitgebreid contract tegen een goede prijs/ kwaliteit verhouding. Wij willen namelijk geen concessies doen op het gebied van zekerheid & continuïteit. Hiermee weten wij dat als er toch een storing ontstaat, de mannen van Matrix klaar staan om ons snel weer aan het werk te krijgen.

Dus u weet waar u aan toe bent?

Ja, en ze denken mee over de te verwachten investeringen, zoals het aanschaffen van nieuwe laptops. Aan het einde van het jaar gaan we samen zitten om het investeringsbudget voor komend jaar te bespreken. Volgend jaar zullen wij onze server moeten gaan vervangen. Dit staat nu al op de agenda. Samen zullen we dan gaan bekijken welke oplossing, een nieuwe server of het werken in de Cloud voor ons de beste oplossing is. Heel fijn om zo te sparren.

Hoe ziet u de samenwerking in de toekomst?

 Komende jaren zullen we de samenwerking verder uitbreiden en verdiepen. Wij gaan onze klanten een online tool aanbieden, namelijk geavanceerde data-analyse. We beginnen met 1 klant, maar willen dit natuurlijk gaan uitbreiden en doorgroeien naar wellicht wel 100 of meer klanten. Dit betekent dat er hogere eisen aan het systeem gesteld zullen gaan worden. Een online tool moet altijd werken. En daar hebben we Matrix voor nodig.

 Laatste vraag; als u Matrix kort in uw eigen bewoordingen aan een vriend of ander ondernemer zou beschrijven, hoe zou u dit dan doen?

 Matrix is een leuk bedrijf met jonge enthousiaste techneuten met een snelle en betrouwbare dienstverlening, reageren adequaat en zijn klantgericht.

 Ik zou ze zeker aanbevelen.

Onze Partners