Wij zijn heel blij met het heldere advies en de duidelijke offerte die aansluit op al onze vragen.

Danielle Pellenbarg-Brand Camping Marbacka

Wij kiezen voor internet van Matrix

Camping Marbacka staat voor rust, natuur en genieten. Met 26 stacaravans, 7 huisjes en 3 plekjes voor tourcaravan, tent of camper is Marbacka een kleine camping te midden van de Leuvenumse bossen. De meeste bezitters van de stacaravans of huisjes zijn gasten die al jaren op de camping verblijven, sommigen al reeds 30 jaar.

Danielle Pellenbarg-Brand, eigenaresse van de camping, heeft de camping 3 jaar geleden van haar moeder overgenomen. Ze is op de camping opgegroeid, waardoor ze sommige gasten al vanaf dat ze kind was, kent.

Annemieke de Bruijn van LIV communicatie, gaat in gesprek met Danielle over aanleg van de glasvezel en de samenwerking met Matrix.

Waarom heb je gekozen voor een glasvezelaansluiting?
Mensen slaan de camping over als geen er wifi is. Vooral de trekkers, de gasten die geen vaste plek hebben, willen internetontvangst hebben. Op dit moment beschikken wij over een zeer slechte kwaliteit internet. We ontvangen internet nu via de telefoonkabel. Het is zeer traag, we merken bijvoorbeeld direct als onze website wordt bezocht, we kunnen dan zelf niks meer downloaden. Daarnaast gaat de televisie op dit moment nog via de schotel.

We zijn dan ook erg blij met dit initiatief. Het is er gelukkig net met 50% doorheen!

Waarom denk je dat maar 50% van de huishoudens, bedrijven en recreatieparken gekozen heeft voor een glasvezelaansluiting?
Er was veel onduidelijkheid. Wij kregen een brief met daarin een uitleg dat 30% van het terrein mee moest om een aansluiting te krijgen. Gasten gaan kiezen niet voor een glasvezelaansluiting voor hun vakantieadres.

Hoe ging camping Marbacka hiermee om?
We zijn naar de informatieavond voor recreatieparken gegaan, georganiseerd door CIF. Tijdens de voorlichtingsavond werd het ons in het begin nog niet duidelijk. Uiteindelijk, aan het einde van de avond kwam men met de mededeling dat er ook een op maat oplossing is. Toen stond André Pater van Matrix op en vatte het gehele verhaal in 3 zinnen helder samen, waardoor het voor ons duidelijk werd dat wij als camping toch glasvezel kunnen krijgen zonder aan de 30% deelname regel te moeten voldoen.


Wat zijn de wensen van jouw gasten?
Gasten verwachten gratis wifi of hebben hier maar een kleine vergoeding voor over.

Waarom heb je voor Matrix gekozen?
André luistert goed en kan het technische verhaal duidelijk in ‘Jip en Janneke’ taal uitleggen. Heel fijn dat de communicatie zo helder is, hierdoor weet ik hoe dingen werken en heb ik goed inzicht in de prijzen.

Waren er nog twijfels bij het aangaan van de samenwerking?
Ik twijfelde of mijn wensen wel ingevuld konden worden. André en ik hebben een afspraak gemaakt en hij heeft al mijn vragen kunnen beantwoorden. We hebben het nog dezelfde dag geregeld.

Voor welke dienst heb je gekozen?
We hebben 1 abonnement, die wij zowel privé als zakelijk gaan gebruiken. Technische richt Matrix het zo in, dat de camping van het huis wordt gescheiden, waardoor de gebruikers van Wifi niet op ons privé netwerk kunnen.

Het is fijn om te weten dat we in de toekomst kunnen kiezen voor extra mogelijkheden, zoals tv-oplossingen voor onze gasten of extra internet bandbreedte.

Hoe verloopt de samenwerking met Matrix?
De aansluiting van glasvezel moet nog in dit jaar gaan plaatsvinden. Maar over het voortraject zijn we erg tevreden; helder advies en een duidelijke offerte. Daarnaast heb ik mijn website gehost bij Matrix en ik weet uit ervaring als er toch iets fout gaat, de lijnen kort zijn en het direct wordt opgepakt.

Laatste vraag; als u Matrix kort in uw eigen bewoordingen aan een vriend of ander ondernemer zou beschrijven, hoe zou u dit dan doen?
Dat is niet moeilijk… het is een gewone leuke club die we al lang uit het dorp (Ermelo) kennen. We raden Matrix dan ook altijd aan iedereen aan.

Onze Partners