De beelden van de nieuwe webcam zijn van zeer goede kwaliteit. Matrix verzorgt de techniek,van webcam tot de livebeelden op de website, en het is fijn dat wij op hun kennis kunnen vertrouwen..

Kees Slijkhuis Molen De Koe

Nieuwe webcam voor Molen De Koe

Al vanaf 1872 is Molen de Koe is mooi herkenningspunt in Ermelo. En nu met de nieuwe webcamera, geleverd door Matrix, kunnen mensen ook op de website van Molen De Koe genieten van livebeelden van Ermelo.

Annemieke de Bruijn gaat hierover met de heer Slijkhuis, penningmeester van Molen de Koe, in gesprek.

 De Koe, wat een bijzondere naam voor een molen?

Niemand weet precies waar de naam vandaan komt, maar vroeger stond de molen aan de Koeweg, nu beter bekend onder de naam Julianalaan. Waarschijnlijk komt de naam daar vandaan.

Waarom heeft de molen gekozen voor webcam beelden?

In de gemeente Ermelo hingen nog nergens webcams. Mensen uit Ermelo, toeristen en andere geïnteresseerde kunnen nu met de beelden vanaf de molen een stukje Ermelo zien, het weer bekijken en een beetje de sfeer proeven.

Hoe is de samenwerking met Matrix tot stand gekomen?

Matrix was vroeger een buurman van ons. Wij gunnen lokale partijen ‘business’ en daarom zijn wij hen naar binnen gelopen.

Wij hebben met Andre Pater, directeur van Matrix, gesproken over de ICT-zaken van de Molen. Andre heeft gezorgd dat wij aangesloten werden op glasvezel en hij kwam ook met het idee om met Microsoft 365 voor non-profit organisatie te gaan werken. Dit pakket is voor non-profit organisaties gratis en maakte het werk makkelijker. Een groot voordeel is bijvoorbeeld de ‘functionele’ emailadressen voor de vrijwilligers. Erg handig, want nu komen mijn e-mails over de Molen niet meer in mijn privé-postbus.

En zo kwam het een van het ander. Goede adviezen, een fijne samenwerking en sponsoring van onze mooie molen door Matrix. Heel fijn want we werken allemaal op een vrijwilligersbasis.

En sinds februari hangt er een nieuwe camera?

De webcam die er al hing had een verouderde techniek en de beelden waren slecht. En omdat de techniek constant verder ontwikkelt, hebben wij aan Matrix advies gevraagd. Zij hebben een offerte uitgebracht voor 2 verschillende webcams en wij hebben uiteindelijk gekozen voor een bewegende camera.

Natuurlijk was dit best een hele investering voor ons. Daarom wilden wij eerst de bezoekersaantallen op onze website weten. Orange Talent, een bureau voor online communicatie, heeft in 2016 onze website ontworpen en gebouwd. Zij hebben voor ons de bezoekersaantallen uitgezocht en deze waren verrassend hoog.

Na akkoord van het bestuur op de offerte, kwam Eibert-Jan Boeve van Matrix de situatie bij De Molen goed bekijken. Bij het monteren van de camera zijn namelijk 2 bijzonderheden.

Afhankelijk van de wind wordt de kap gedraaid, dit noem je het kruien van de molenkap. Bij het kruien moeten de connectoren van de webcamera losgekoppeld worden. Dit vraagt om robuuste connectoren die makkelijk los te koppelen zijn en tegen een stootje kunnen.

Daarnaast hangt de rieten kap over de molen, extra lastig, want de bezoekers moeten natuurlijk niet alleen riet te zien krijgen.

En wat hebben jullie hiervoor bedacht?

De webcamera is bevestigd op een mooi stuk hout (een goed stukje werk geleverd door timmerman Olofsen). Naast dat de kijkers hierdoor de rieten kap niet zien, kon de bevestiging van de webcam op de grond plaatsvinden in plaats van op grote hoogte. De plank met de camera is vanuit de molen op de juiste plek opgehangen.

Welke beelden kunnen de mensen zien?

Afhankelijk van de stand waarin de kap gekruid is, kijken de mensen richting de Stationsstraat of richting de achterkant naar de Julianalaan. Meestal staat er een westenwind en dan kijk je naar de voorkant van de Molen richting de Stationsstraat.

Hoe is de kwaliteit van de beelden?

De beelden zijn van zeer goede kwaliteit. Hoe de techniek werkt, van webcamera tot de livebeelden op de website, weet ik niet en dat interesseert mij eerlijk gezegd ook niet. De kwaliteit is goed en daar draait het om. Matrix verzorgt de techniek, wij vertrouwen op hun kennis.

Tevreden over de samenwerking?

Ja, inderdaad, de samenwerking verloopt heel goed. Eibert-Jan heeft zeer goed werk geleverd. Wij kijken uit naar een nog jarenlange vruchtbare samenwerking met Matrix.

 

Onze Partners