“Het was prettig om te kunnen sparren met iemand die veel verstand heeft van netwerken. Ons netwerkplan was goed, dat werd beaamd door André, maar het werd hierdoor nog beter.”

Marc Boelaart Van Scherpenzeel

Optimaal netwerk met Matrix

Aan de rand van industrieterrein Lorentz Harderwijk staat sinds eind 2013 het nieuwe pand van Van Scherpenzeel’s Oliehandel BV. Het bedrijf levert brandstoffen, smeermiddelen en scheepvaartartikelen in heel Nederland. Voor de in- en externe communicatie heeft Van Scherpenzeel heel bewust gekozen voor één leverancier die tevens in staat is om op te treden als adviseur/sparringpartner. Van Scherpenzeel koos voor Matrix IT.

Marc Boelaart werkt als ICT’er bij Van Scherpenzeel. Hij vertelt dat Van Scherpenzeel ooit is gestart als een soort SRV-man voor de binnenscheepvaart. “We leverden brandstof maar ook schoonmaakmiddelen, touw, smeermiddelen en andere materialen die nodig zijn op schepen. Inmiddels bedienen we schepen en havens in heel Nederland, bevoorraden we tankstations in de regio en leveren we materiaal en brandstof aan aannemers en agrariërs.” Met een dergelijke explosieve groei van een bedrijf, is het belangrijk dat ook het ICT-netwerk meegroeit. “Je wilt voorkomen dat iedere afdeling zelf het wiel moet uitvinden op het gebied van het beheren van goederen en data. We beschikken over één centrale database. Iedere afdeling en iedere leverancier kan precies datgene daaruit filteren dat nodig is.”

Toen de verhuizing naar een nieuw pand in beeld kwam, zocht het bedrijf naar één professionele partij die kon meedenken over de aanleg van het totale netwerk en die de materialen kon leveren. Matrix IT leverde de centrale server maar ook alle werkstations. Alles werd aangesloten op het supersnelle glasvezelnetwerk en er werden Sonicwall firewall’s geïnstalleerd. De werkplekken zijn ingericht door Marc zelf. Alle hardware is gekoppeld aan het professionele Aerohive wifi netwerk.

Het plan voor het totale netwerk was door Marc uitgedacht, afgestemd op de werkwijze van het bedrijf en de behoeften van de medewerkers. “Ik heb deze plannen besproken met André Pater. Het was prettig om te kunnen sparren met iemand die veel verstand heeft van netwerken. Het plan was goed, dat werd beaamd door André, maar het werd hierdoor nog beter.” Een ander voordeel van Matrix IT is het feit dat het een niet al te groot bedrijf is. “Bij de grote bedrijven ben je een nummer, van Matrix krijg ik bij wijze van spreken een rechtsreeks mobiel nummer van mijn vaste aanspreekpunt.” Ook vanwege de continuïteit is Marc blij met deze ICT-partner. “Mocht mij onverhoopt iets overkomen dan is Matrix IT van alles op de hoogte. Prettig idee.”

Onze Partners