“We hebben een onderhoudscontract met Matrix afgesloten, zodat we zeker weten dat alles functioneert zoals het moet functioneren. Matrix verzorgt voor ons het onderhoud van de computers, de computersystemen, de server en de software.”

Rob Molenaar
 Marotechniek

Stabiele systemen met Matrix

Je staat er niet altijd bij stil maar het is eigenlijk heel logisch dat verschillende componenten van een groot technisch object, zoals bijvoorbeeld een schip, worden gefabriceerd door verschillende bedrijven. Marotechniek in Zutphen heeft zich gespecialiseerd op het gebied van lieren, mechanische- en elektrische aandrijftechniek en besturingen voor de maritieme- en bagger industrie. Ieder zijn vak! En daarom laten ze het vak van IT-specialist graag over aan Matrix .

Het bedrijf is in 2006 opgericht door Martin Bossenbroek en Rob Molenaar. “Mijn collega is van de mechanica en vanuit mijn vak richt ik me op de elektrische besturingssystemen”, vertelt Rob Molenaar. Betekent dit dat hij ook veel kennis heeft over de techniek IT? “Nee, zeker niet. Dat laat ik graag over aan de mannen van Matrix. We hebben een onderhoudscontract met ze afgesloten, zodat we zeker weten dat alles functioneert zoals het moet functioneren.” Matrix IT verzorgt voor Marotechniek het onderhoud van de computers, de computersystemen, de server en de software. Ook de hosting van de website loopt via Matrix. Daarnaast staat Matrix garant voor een goede werking van de telefonie.

Wat Molenaar vooral prettig vind is dat hij op zijn systemen kan vertrouwen. “Met een vestiging in Zutphen en één in Neede, 33 kilometer verderop, hebben we via goed werkende internet verbindingen en telefonie toch korte lijntjes. Maar dat geldt eigenlijk voor de hele wereld. We werken internationaal. Ongeveer 80% van datgene dat we maken gaat naar het buitenland, maar we zijn ook actief in bijvoorbeeld Afrika, zoals Congo en Sudan, en in de VS.”

Naast de stabiliteit van de systemen waardeert hij ook de vakkundigheid en de accuratesse van Matrix. “Ik ken ze uit de tijd dat Marotechniek in Harderwijk begon. Toen Martin en ik in 2006 voor onszelf begonnen, wilden we graag in zee met André Pater omdat hij ook net met zijn bedrijf begonnen was. Kwestie van gunnen.” Marotechniek zit sinds 2008 in het huidige pand waar internet en telefonie in eerste instantie via een groot landelijk bedrijf verliep. “Internet lag er regelmatig uit en de grote partijen konden dit niet oplossen. Sinds Matrix achter de knoppen zit, loopt dit veel beter. Ja, ik ben dik tevreden over Matrix IT.”

Onze Partners