Zijn uw data veilig?

Belgische beveiligingsonderzoekers hebben onlangs een kwetsbaarheid gevonden in de beveiligingsstandaard WPA2.  Bij de meeste wifi-netwerken van thuisgebruikers en bedrijven wordt WPA2 ingezet als beveiliging.

WiFi-netwerken zijn door dit beveiligingslek kwetsbaar. Iedereen die gebruikt maakt van een WiFi-verbinding loopt potentieel risico dat data, die via het WiFi-protocol verstuurd wordt, onderschept kan worden.

Na onderzoek van het beveiligingslek blijkt dat het risico voornamelijk bij de device ligt, zoals een mobiel telefoon, laptop of tablet en dan met name device`s die op Android en Linux werken.

Wat doen wij voor u hieraan?

Wij volgen deze kwetsbaarheid natuurlijk op de voet. Wij hebben onze diensten gestandaardiseerd op IOS (Apple) en Microsoft Windows besturingssysteem, waardoor de impact voor onze klanten beperkt is.

Neemt u bij ons een managed WiFi-dienst af, zoals Aerohive of Ubiquiti en/of heeft u een onderhoudscontract op uw Windows-device?  Dan krijgt u automatische updates die wij vanuit onze management software uitrollen, zodra de fabrikant een stabiele update lanceert.

Wat kunt u doen?

Zorg ervoor dat alle apparaten zoals mobiel telefoon, laptop of tablet welk met WiFi voorzien zijn van de laatste updates. U zorgt hiermee dat nieuwe beveiligingen worden doorgevoerd op uw device.

 Mocht u verder nog vragen hebben, neem dan gerust contact op. Via deze link vindt u meer informatie over onze WiFi-diensten.

 

 

Onze Partners