Matrix realiseert nieuwe webcam voor Molen De Koe

Al vanaf 1872 is Molen de Koe een mooi herkenningspunt in Ermelo. Nu, vanaf half februari jl. kan men ook op de website van Molen de Koe genieten van livebeelden van Ermelo. Matrix heeft in opdracht van De Molen gezorgd voor realisatie van de webcam en de livebeelden.

De bestaande webcam had een verouderde techniek en de beelden waren slecht. Matrix bracht, als voormalige buurman èn ICT-partner, advies en een offerte uit voor een nieuwe webcam. Nadat, door onderzoek van Orange Talent, bleek dat de bezoekersaantallen van de website verrassend hoog waren, kon de webcam aangeschaft worden. Mensen uit Ermelo, toeristen en andere geïnteresseerden kunnen met de beelden vanaf de molen een stukje Ermelo zien, het weer bekijken en de sfeer proeven.

Kees Slijkhuis van Molen De Koe: ‘De beelden zijn van zeer goede kwaliteit. Hoe de techniek werkt, van webcam tot de livebeelden op onze website, weet ik niet en dat interesseert mij eerlijk gezegd ook minder. De kwaliteit is goed en daar draait het om. Matrix verzorgt de techniek, wij vertrouwen op hun kennis’.

Andre Pater, directeur van Matrix: ‘Wij ondersteunen de vrijwilligers van De Molen graag met hun ICT-zaken. Van internetverbinding tot een gratis Microsoft-pakket voor non-profit organisaties, wij willen het hen graag zo makkelijk mogelijk maken’.

Bij het bevestigen van de webcam waren 2 bijzonderheden waar Matrix rekening mee moest houden. De kap wordt afhankelijk van de wind gedraaid en bij het kruien van de kap moeten de connectoren van de webcam losgekoppeld worden. Dit vraagt om robuuste connectoren die makkelijk los te koppelen zijn en tegen een stootje kunnen. Daarnaast hangt de rieten kap over de molen. Daarom is gekozen om de webcam op een houten plank te bevestigen. Naast dat de kijkers hierdoor de rieten kap niet zien, kon Matrix de webcam op de grond bevestigen in plaats van op grote hoogte.

Meer lezen? U kunt hier doorklikken naar het interview.

Onze Partners